Computerverwerking/Software

De ZKM maakt al vanaf het eerste begin gebruik van een aantal berekeningen op basis van de gevoelslijsten en de scores. Deze berekeningen zijn relatief eenvoudig, maar worden gezien de hoeveelheid data niet meer handmatig uitgevoerd. Het oorspronkelijke ZKM-programma dat hiertoe was ontwikkeld is zodanig verouderd dat het niet meer in gebruik is. De bijpassend dongles worden niet verder opgeladen. Er is jammergenoeg echter tot nu toe maar één getets en betrouwbaar alternatief ontwikkeld nl. de on-line service van Psychro BV. De software-ontwikkeling van de Stichting W&Z is voor zover ons bekend gestopt.

Werken met de on-line service van Psychro BV

U kunt de SCMPro service aanvragen via de website van Psychro BV

Er moet eerst een account aangemaakt worden. Na betaling kun je gebruik maken van de service en wordt bij elke berekening een bepaald bedrag van je account afgetrokken. De het berekende materiaal wordt geretourneerd in de vorm van een word-bestand.

Voor de invoer van de waardegebieden en de gevoelens zijn verschillende systemen bruikbaar

De service van Psychro is betrouwbaar en er is uitstekende ondersteuning bij problemen.

Er zijn ook essentiele nadelen verbonden aan de service van Psychro:

ZOFT - een goed alternatief

We zijn vanuit de redactie van deze site bezig met de ontwikkeling van een nieuwe software (ZOFT), die de wensen die er op dit moment zijn beter invult. De software is gebouwd door K&K software i.s.m. Psychologisch Adviesbureau Perspectief en Instituut de Leeuw te Amsterdam.

Mocht u interesse hebben, mail ons dan. De software is werkend in een Access 2000/2003 omgeving en getest.

 

Bron: redactie 2008